In cadrul unei conferinte de presa, omul de afaceri Ovidiu Tender a declarat ca toate acuzatiile care i-au fost aduse sunt ordonate de la nivel inalt. Tender sustine ca primeste frecvent informatii de la "butoanele" sistemului judiciar conform carora anchetatorii vor "sa faca impresie buna" actualului Guvern.

“Pe perioada cat s-au efectuat controale ale activitatii mele, mi-au spus mie si colaboratorilor mei, cei care au venit sa controleze, ca ei sunt doar niste butoane, sunt doar executanti si sunt presati de cei care i-au trimis, respectiv reprezentantii Parchetului.”, a afirmat Tender.

Omul de afaceri a declarat pentru Hotnews.ro ca aceste “butoane” au venit si i-au explicat care este situatia pentru ca sunt speriati ca fac cercetari la comanda. “Multi dintre cei care au vorbit, se tem ca isi vor pierde locurile de munca, unii sunt pe cale de pensionare, altii nu vor sa intre in astfel de jocuri.

Se tem pentru ca au devenit dusmanii mei si au venit sa-mi spuna sa nu le port pica pentru ca nu au nici o vina ” a explicat Tender.

Mai mult, Ovidiu Tender sustine ca nu a fost eliberat pentru ca la arestul Directiei Cercetari Penale s-ar fi primit un telefon de la Parchet.

"Eram cotat ca unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din Romania!", a precizat Tender, mentionand ca nu se pune problema de incalcare a fiscalitatii la firma al carei administrator este.

Ovidiu Tender a afirmat ca nu exista nici un fundament pentru acuzatia de spalare de bani si constituire a unui grup de criminalitate organizata. El a tinut sa precizeze ca nu are nici un amestec in dosarul Rafo. "Nu se poate vorbi de un prejudiciu. Sunt actiuni defaimatoare", a adaugat Tender

Totodata, Tender a declarat ca a facut plangere la CEDO impotriva justitiei romane pentru ca timp de trei luni de zile a fost lipsit de libertate in mod abuziv, fara nici un fel de document justificativ. In cazul in care CEDO ii va da castig de cauza, Tender va cere despagubiri statului roman cate un million de euro pentru fiecare zi pe care a petrecut-o in arest.

Omul de afaceri a anuntat ca demisioneaza din functia de presedinte al Consiliului de Administratie al grupului de firme Tender SA - unde este actionar majoritar, deoarece scandalul legat de arestarea sa afecteaza imaginea firmei chiar si pe plan international.

Procurorii Parchetului General contesta decizia de eliberare a lui Ovidiu Tender, pe motiv ca Tribunalul Bucuresti nu avea competenta sa judece aceasta cerere.

Tender a anuntat ca ii va da in judecata pe cei responsabili de mentinerea sa in arest.

Tribunalul Bucuresti a dispus, luni, eliberarea imediata a lui Ovidiu Tender, pe motiv ca arestarea acestuia s-a facut cu incalcarea procedurilor prevazute de lege, dar procurorii au facut recurs.

Tender este cercetat in dosarul RAFO-CAROM, alaturi de Marian Iancu, pentru infractiunile de constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata, complicitate la inselaciune si instigare la abuz in serviciu. Prejudiciul stabilit de anchetatori se ridica la aproximativ 2700 miliarde lei vechi.

Marian Iancu este, in prezent, judecat in libertate, dupa ce a fost eliberat, pentru a treia oara din arest, in 4 iunie.