Rompetrol Rafinare a anuntat joi semnarea unui contract de consultanta in domeniul securitatii in munca, cu compania DuPont, informeaza un comunicat de presa al companiei. Compania DuPont a evaluat in luna aprilie sistemul de management al securitatii si sanatatii de pe platforma Petromidia, in urma acestei etape intermediare, Rompetrol initiind un parteneriat cu DuPont Safety Resources.

Proiectul va fi realizat pana la sfarsitul acestui an la nivelul a opt companii ale TRG care activeaza pe platforma.

Proiectul realizat de Rompetrol in parteneriat cu DuPont Safety Resources urmeaza a fi realizat pana la sfarsitul acestui an la nivelul a opt companii ale TRG care activeaza pe platforma: Rompetrol Rafinare, Rompetrol Petrochemicals, Romiserv, Rompetrol Logistics, Rompetrol Industrial Parks, GSS, Ecomaster si Rompetrol Quality Control.

Echipe mixte formate din specialisti ai DuPont si Rompetrol vor identifica modalitatile de a implementa o cultura si un management al securitatii la cele mai inalte standarde, astfel incat fiecare angajat al Rompetrol sa se implice activ in reducerea riscului de incidente in toate operatiunile desfasurate de companiile grupului pe platforma.

Potrivit informatiilor Rompetrol, in ultimii doi ani in incinta rafinariei si a celorlate firme detinute de Rompetrol pe platforma Petromidia, numarul accidentelor de munca a fost redus semnificativ, ca urmare a investitiilor numeroase in tehnologii de ultima ora precum si a aplicarii unui program eficient de siguranta in munca.

Grupul Rompetrol a anuntat in luna mai a acestui an ca, in urmatorii doi ani, va investi peste 140 de milioane dolari la rafinaria Petromidia, in vederea atingerii standardelor europene de calitate a carburantilor si de mediu.

Rompetrol Rafinare, principala companie din Romania a Grupului Rompetrol, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri consolidata 2,15 miliarde dolari si un profit net 73,8 milioane dolari. Pentru anul 2006, Rompetrol Rafinare estimeaza atingerea unei cifre de afaceri neconsolidate de 2,43 miliarde dolari, in crestere cu circa 24% fata de anul trecut cand s-au inregistrat 1,99 miliarde dolari.

The Rompetrol Group N.V., companie petroliera multinationala cu sediul central in Olanda estimeaza pentru acest atingerea unei cifre de afaceri de cinci miliarde dolari.

DuPont, fondata in 1802, are operatiuni in 70 de state si 60.000 de angajati. In 2005 a avut o cifra de afaceri de 26,6 miliarde dolari. Compania are un portofoliu semnificativ de produse si servicii inovative pentru piete diverse, de la agricultura si nutritie, la electronice, comunicatii, siguranta si protectie, constructii, transporturi si imbracaminte.

DuPont Safety Resources ofera servicii de consultanta unei game mari de companii multinationale din industrii precum energie, cea alimentara, aerospatiala, sanatate si transport terestru. DuPont a primit recent premiul Green Cross Safety Medal pe anul 2006, pentru excelenta corporativa in siguranta, acordat de catre Consiliul National de Siguranta al Statelor Unite.