In pofida faptului ca pentru urmatorii doi ani se anunta mai multe oferte pe sectorul rezidential, piata semnaleaza continua crestere a preturilor, chiar de la sfarsitul acestui an fiind asteptate majorari ale preturilor in acest segment, pe fondul cresterii preturilor materialelor de constructie, a manoperei si, mai ales, a terenurilor, potrivit companiei Regatta.

In zona de nord, cele mai bune preturi sunt intalnite la ansamblul Phoenix, unde preturile apartamentelor sunt in jurul valorii de 900 euro pe metrul patrat construit, iar in vest se remarca proiectul West Park unde preturile apartamentelor se situeaza la 875 euro pe metrul patrat construit.

Potrivit expertilor companiei imobiliare Regatta, in cea mai cautata zona, cea de nord, cele mai bune preturi sunt intalnite la ansamblul Phoenix, complex rezidential de lux ce ofera 50 de apartamente la 900E/mp construit. Compania Regatta, agentul exclusiv al Phoenix, a vandut intr-un timp record 60% din ansamblu.

Oficialii companiei spun ca Bucurestiul continua sa-si extinda zona de nord. Departe de ariile industriale, cat mai aproape de drumurile catre zonele turistice (Valea Prahovei, etc.), beneficiind de infrastructura, zona de nord ofera cel mai atractiv areal rezidential. Preturile in zona pot ajunge la 1800 - 2000 de euro pe metrul patrat construit.

Localizat , in zona Straulesti-Sisesti, in apropiere de Doi Cocosi, complexul compus din patru blocuri pe structura P+4 (3 blocuri) si P+3 (un bloc) este in stadiu avansat de constructie, urmand a fi finalizat in martie 2007. Acestea au subsol comun, cu 1-2 locuri de parcare si boxa pentru fiecare apartament. Imobilele ofera 37 de apartamente cu 3 camere si 13 apartamente cu 4 camere.

Suprafata apartamentelor de 3 camere variaza intre 91-106 mp, iar cea a apartamentelor cu 4 camere intre 118-126 mp.

Zona de vest a Capitalei este pe locul secund in preferintele bucurestenilor, iar aceasta se va dezvolta in perioada urmatoare din ce in ce mai mult, spun expertii Regatta. In aceasta zona se construieste un alt proiect rezidential, West Park.

West Park este localizat in cartierul Militari, insumand o suprafata totala de 30,000 mp ce ofera spatii de respiro generoase celor 10 cladiri care il vor constitui. Tipurile de apartamente oferite sunt cu doua, trei si patru camere, iar pretul unui apartament incepe de la 875 euro pe metrul patrat construit.

Regatta, agentul exclusiv al proiectului spune ca la numai doua saptamani de la lansare 20% din proiect a fost vandut.

„Prima faza de constructie deja a inceput si va dura circa un an si jumatate, in aceasta perioada ridicandu-se doua blocuri P+7 si doua cu P+10. Imediat ce structurile acestora vor fi finalizate se va trece la faza a doua a proiectului”, a precizat Robert Teodorescu, director departamentul Vanzari Rezidentiale, Regatta.

Alte complexuri rezidentiale care au fost anuntate in acest an sunt West Park Militari - 488 de apartamente, Phoenix Straulesti-Sisesti - 50 de apartamente, Young’s Apartment Ghencea - 28, Planorama Colentina - 1.104, Jupiter Berceni -188, Asmita Gardens Splaiul Unirii - 788, Central Park - 450, Sema Park Complex Semanatoarea - 1.200 si Adama Soseaua Nordului - 27.

Pretul mediu pe metrul patrat construit variaza de la 875 euro in West Park pana la 1,785 euro in Adama.