Dubla Podolski ('4 si '11) si Germania arata ca este hotarata si capabila sa ajunga in fazele superioare ale competitiei. Suedezii il pierd pe Lucic pentru doua cartonase galbene, rateaza un penalty in debutul reprizei secunde si apoi se prabusesc total. Pe teren o singura echipa, o masina germana creata parca pentru a suta permanent la poarta adversa. Spectacol german superb in teren si in tribune.

Desfasurarea meciului

Germania conduce Suedia cu 1-0, inca de la inceputul reprizei, gol inscris de Podolski ('4). Nemtii ataca furibund si inscriu al doilea gol prin acelasi Podolski ('11) dupa o faza scoala. Panzerul german pare de neoprit si inca doua ocazi mari se succed cu repeziciune la poarta suedezilor.

Mai mult, Lucic este eliminat in minutul 35 pentru un al doilea galben si jocurile par facute inca de la pauza. Vor avea nordicii puterea sa revina in repriza secunda?

Mai mult, Lucic este eliminat in minutul 35 pentru un al doilea galben si jocurile par facute inca de la pauza. Suedezii au o tresarire de orgoliu in finalul primei reprize, Larsson centreaza periculos de pe partea stanga in careu, dar intervine salvator portarul Lehmann in fata lui Johanson.

Vor avea nordicii puterea sa revina in repriza secunda?

Arbitrul face cadou suedezilor un penalty chiar in debutul reprizei secunde, dar Larsson suteaza peste transversala ('53). Urmeaza imediat o noua ocazie uriasa a nemtilor, sutul lui Ballack fiind deviat in bara de portarul suedez ('55).

Suedezii nu pot iar nemtii nu mai vor si minutele se scurg fara faze de poarta. Schneider suteaza, un fundas suedez deviaza si mingea loveste din nou bara. Nemtii continua asaltul si rateaza ocazii dupa ocazii pana in finalul meciului.

Presedintele federatiei germane a dezvaluit inainte de meci un pariu facut cu selectionerul Jurgen Klinsmann. "Mi-a spus ca daca pierde cu Suedia, isi da demisia. In cazul contrar, pe care ni-l dorim, e limpede ca ii oferim o prelungire pina in 2010" a spus seful federatiei, Gehrard Mayer-Vorfelder.

"Jucatorii viseaza numai cistigarea Cupei Mondiale. Nu pot fi mai motivati decit atit. Am muncit foarte mult si intens, incit nu imi pot imagina o infringere cu Suedia. Suntem pregatiti sa batem Suedia".

Jurgen Klinsmann, antrenor Germania

"Germania a jucat foarte bine pina acum. Desi a primit doua goluri de la Costa Rica, are o aparare buna. Dar daca au senzatia ca suntem un adversar mai usor decit Anglia, se vor trezi cu altcineva pe teren. Suntem la fel de buni ca Anglia, chiar mai buni"

Lars Lagerback, antrenor Suedia