Anchor Grup, compania care a detine centrele comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania, si Summa, companie internationala de constructii au anuntat luni ca vor construi in parteneriat doua complexuri rezidentiale in zone centrale ale Bucurestiului, valoarea investitiei fiind de circa 80 milioane euro.

Unul dintre proiecte este situat pe Calea Dudesti si va avea aproximativ 500 de apartamente, iar celalalt este localizat in zona Floreasca si va avea 280 de apartamente. Proiectele vor fi lansate oficial in luna septembrie a acestui an si tot atunci vor incepe si vanzarile.

Primul complex se va numi “InCity Residences”, va fi situat pe Calea Dudesti, la cateva minute de Bucuresti Mall, Piata Alba Iulia si Piata Unirii, si va avea aproximativ 500 de apartamente si va fi format din patru cladiri cu 17 etaje.

Numarul camerelor va varia de la garsoniere pana la apartamente cu cinci camere, dar va oferi si apartamente tip duplex. Suprafetele apartamentelor sunt extrem de variate, pentru ca oferta sa fie cat mai adaptata cerintelor clientilor. Constructia “InCity Residences” va incepe in luna august a acestui an si se va finaliza in prima jumatate a anului 2008. Valoarea proiectului este de circa 40 milioane euro.

Celalalt proiect dezvoltat de catre Anchor Grup si Summa se numeste “Emerald Residences” si este localizat in zona Floreasca. Complexul rezidential ofera o combinatie intre apartament, vila si conceptul de penthouse. Proiectul include 280 de apartamente, inclusiv apartamente tip triplex.

Constructia la “Emerald Residences” a inceput in luna iunie si va fi terminata la sfarsitul anului 2007, iar valoarea investitiei este tot de circa 40 milioane euro.

“Sunt onorat sa anunt parteneriatul dintre Anchor Grup si Summa, in dezvoltarea de complexuri rezidentiale pe piata romaneasca. Cu aceasta ocazie, sunt mandru sa anunt ca vom continua investitiile si vom construi o serie de ansambluri rezidentiale pentru toate categoriile de populatie din Romania”, a declarat Ibrahim Paksoy, CEO al Anchor Grup.

Reprezentantii Anchor Grup au anuntat ca saptamana viitoare vor reveni cu detalii in privinta preturilor apartamentelor din aceste complexuri rezidentiale.

Compania Anchor Grup a fost infiintata in 1997, in prezent detinand doua centre comerciale in Bucuresti, Bucuresti Mall si Plaza Romania.

Recent, Anchor Grup a anuntat extinderea primului sau centru comercial, Bucuresti Mall, cu o investitie de 18 milioane de euro. De asemenea, compania a anuntat extinderea activitatii in domeniul imobiliar. Compania construieste o cladire de birouri de clasa A, numita Anchor Plaza, situata langa centrul comercial Plaza Romania, cu o investitie de 25 de milioane de euro. Anchor Plaza va fi finalizata in luna octombrie 2006.

Summa A.S. este o companie internationala de constructii cu o vechime de peste 30 de ani. Anul trecut, compania a fost cotata in “Topul international al primelor 225 companii de constructii” si in “Topul 200 al companiilor internationale de design”, conform Engineering News Record.

In Romania, Summa si-a inceput activitatea in 2003. De atunci, compania a construit mai mult de 250.000 de metri patrati, in proiecte precum: Bucharest Corporate Center, Millennium Business Center, precum si Plaza Romania.