Tatal Larisei Chelaru, fetita in varsta de 9 ani rapita si ucisa anul trecut, a fost inmormantat, duminica, in cimitul "Buna vestire" din cartierul iesean galata. In timpul inmormantarii, prietenii familiei Chelaru au strigat: "Sa fie adus ucigasul Larisei, sa ne facem singuri dreptate!".

Peste 200 de prieteni, rude si cunoscuti l-au condus pe ultimul drum pe Constantin Chelaru, care s-a sinucis vineri. Ceremonia religioasa a durat doar jumatate de ora, asa cum procedeaza de obicei biserica in cazul celor care se sinucid.

Constantin Chelaru, tatal fetitei in varsta de 9 ani, din localitatea ieseana Lunca Cetatuii, care a fost rapita si ucisa anul trecut, in luna octombrie, s-a sinucis, vineri, in vestiarul unei hale a fabricii la care lucra.

Barbatul, care lucra la o fabrica de utilaje grele din Iasi, le-ar fi spus colegilor de serviciu, vineri dimineata, ca este suparat din cauza solicitarii avocatilor apararii, de reducere a pedepsei pentru tanarul acuzat ca i-a ucis fiica. El le-ar fi spus colegilor ca mai bine se duce langa fetita lui, decat sa vada cum cel care i-a ucis copilul obtine o pedeapsa nesemnificativa.

Vineri la pranz, colegii de serviciu ai lui Constantin Chelaru l-ar fi gasit pe barbat spanzurat, echipajul Ambulantei sosit la fata locului nereusind sa-l resusciteze.

Joi a avut loc un nou termen in procesul lui Robert Ciobanu, acuzat de uciderea si violarea Larisei Chelaru, in toamna anului trecut, insa din cauza absentei unor martori citati magistratii au amanat judecarea cauzei, stabilind un nou termen pentru 25 iulie.

La termenul de joi, avocatii lui Robert Ciobanu au cerut schimbarea incadrarii juridice a faptei pentru clientul lor, de la omor deosebit de grav, prin cruzimi, la omor deosebit de grav, a declarat avocatul tanarului, Andrei Zuza. Modificarea incadrarii ar face ca tanarul sa poata primi o pedeapsa de cel mult 12 ani si jumatate de inchisoare, si nu de 20 de ani, cat ar primi la actuala incadrare.