Contractorul general al Grupului Rompetrol, compania Rominserv, prin Rominserv Valves Iaifo Zalau a castigat doua licitatii organizate de compania Emerson, potrivit unui comunicat de presa al Rompetrol. Valoarea acestor contracte este de peste trei sute de mii de euro si se intinde pe perioada acestui an.

Pentru Central and Eastern European Procurement Organization (CEEPO), filiara din Ungaria a companiei Emerson, Rominserv Valves Iaifo Zalau va produce 27 de sortimente de semifabricate (corpuri robineti, pistoane, articulatii) destinate sistemelor de actionari. Iar pentru Leroy Somer, filiara companiei Emerson din Franta, va produce repere pentru motoare si generatoare electrice.

Potrivit unui comunicat de presa al companiei Rompetrol, fabrica de la Zalau se afla in negocieri pentru semnarea unor contracte cu firmele Snamprogetti si Saipem (Italia), Bechtel (SUA), Danfoss (Danemarca), Technip (Franta), Georg Fisher (Elvetia), Gildemeister (Germania) si Herz (Austria).

Compania Rominserv a preluat in anul 2004 fabrica de armaturi Iaifo Zalau. In urma acestui contract, compania Rominserv s-a orientat, in afara produselor de baza ale fabricii, si catre cele executate pe baza documentatiei beneficiarilor.

Compania Rominserv livraza, datorita unui contract incheiat cu Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET), si robineti speciali pentru reteaua de termoficare din Bucuresti. Robinetii sunt produsi la Rominserv Valves IAIFO Zalau.

Rominserv a obtinut in 2005 o cifra de afaceri de 113,6 milioane dolari, in crestere cu 109% fata de 2004. Compania Emerson este prezenta in 150 de tari ca lider de piata pe segmentul tehnologiilor industriale. Filiara din Ungaria a fost infiintata anul trecut si are sediul la Budapesta.