Investitorii au fost privati astazi de cresteri de curs, piata a traversat o sesiune de scadere, in conditiile unei sa se vanda mai mult, pe SIF-uri si alte titluri lichide, ca SNP sau BRD.lichiditati reduse. In general piata a avut o sustinere slaba la cumparare, astfel incat preturile au fost la mana vanzatorilor.

Insa nici acestia nu au fost prea dispusi sa renunte la actiuni, dovada volumele reduse si lipsa unor scaderi de proportii. Doar spre finalul sedintei a inceput

Singurul blue-chip care a evoluat contra curentului este Rompetrol Rafinare (RRC), chiar dupa deschidere cumparatorii au condus sedinta, ceea ce a dus cursul pana la 0,0814 RON/actiune. Ulterior a mai scazut si RRC, insa a incheiat la palierul de 0,08 RON, cu 1% peste pretul de ieri.

In aceasta luna RRC a avut in general o evolutie buna, cu foarte putine sedinte de scadere, iar in total a acumulat un plus de 18,2%. Castigatorul sedintei este din acelasi grup, Rompetrol Well Services (PTR) a crescut in trepte, in urma catorva ordine de cumparare, pe fondul unei oferte slabe. Cursul a inchis la 0,2840 RON/actiune, maximul zilei, in crestere cu 5,2%.

Dupa evolutiile bune de ieri, Petrom Bucuresti (SNP) a resimtit astazi un recul. De la jumatatea sedintei au inceput sa apara in piata vanzatori mai mari, la final chiar cu unele cantitati, astfel incat pretul a coborat pana la un minim de 0,5150 RON/actiune, inchizand la 0,52 RON (-2,8%).

Partial s-a anulat cresterea de ieri, insa volumele sunt incomparabile, astazi tranzactionandu-se aproape de trei ori mai putin, circa 4,8 milioane actiuni.

Valul de vanzari de la final a atins si sectorul bancar si aici in special BRD-GSG (BRD). Cursul a evoluat la paliere inferioare celui de ieri, insa in ultimele minute au fost ordine de volume mari la vanzare, astfel ca a scazut cu 3% (cea mai mare scadere din toata piata) la 16,4 RON/actiune.

BRD a ajuns astfel la pretul cu care a intrat in luna iulie, perioada in care a cunoscut oscilatii mai mari.

Aproape simultan, la finalul sedintei toate titlurile SIF au inceput sa scada, dupa ce pana atunci urmasera evolutii nesemnificative, dar totusi fara deprecieri. Astfel, ele incheie ziua la preturi in medie cu 2,6% mai mici decat ieri.

Nici in acest segment al pietei nu am avut volume foarte mari, nu a fost o dinamica ridicata, iar cel mai tranzactionat a fost SIF Oltenia (SIF5), cu un rulaj de 4,8 milioane RON.