In perioada de canicula, prognozata pentru acest sfarsit de saptamana, circulatia trenurilor se va desfasura cu limitari de viteza . Totodata personalul de intretinere a caii ferate va efectua, revizii suplimentare pe intreaga retea feroviara, informeaza CFR.

Circulatia trenurilor de calatori se va desfasura cu limitari de viteza cuprinse intre 70 -100 km/h si 50-70 km/h pentru trenurile de marfa. In cursul zilei, viteza de circulatie a trenurilor de calatori si de marfa se reduce in medie cu 20-30 km/h, fata de viteza stabilita prin graficul de circulatie, fapt care va conduce la intarzieri in circulatia pe calea ferata.

Pentru a asigura un grad de siguranta sporit, personalul de intretinere a caii ferate va efectua, in aceasta perioada, revizii suplimentare pe intreaga retea feroviara.

Lucrarile de reabilitare care se desfasoara pe sectiunile Bucuresti Nord - Baneasa, Baneasa - Pantelimon (sectiuni inchise), Pantelimon - Fundulea si Fetesti - Constanta vor ingreuna la randul lor circulatia.

Datorita lucrarilor de reabilitare pe tronsonul Bucuresti Nord - Pantelimon, traficul feroviar este deviat pe rutele Bucuresti Nord - Chitila - Buftea - Mogosoaia - Otopeni - Voluntari - Pasarea - Constanta sau Bucuresti Obor - Pantelimon - Pasarea - Constanta, iar intre statiile Pantelimon - Fundulea, Fetesti - Ovidiu, Saligny Est - Mircea Voda si Dorobantu - Basarabi trenurile circula doar pe un singur fir.