Demisia sefilor serviciilor secrete cauzata de disparitia lui Omar Hayssam, i-a prilejuit liderului PSD, Mircea Geoana, oportunitatea de a cere demisia Ministrului Justitiei, Monica Macovei pe care o vede direct responsabila de acesta situatie. De asemenea Geoana nu l-a uitat nici pe Basescu caruia ii cere “sa-si asume public esecul lamentabil in acest caz”.

PSD a propus de asemenea organizarea unei sesiuni parlamentare extraordinare idee la PRM s-a raliat. Scopul acesteia ar fi analizarea situatiei in care se gasesc serviciile secrete

Mircea Geoana a declarat ca intentioneaza sa organizeze o sesiune Parlamentara extraordinara care sa analizeze demisiile celor trei sefi ai serviciilor secrete.

Potrivit unui comunicat remis HotNews.ro, PSD ii solicita presedintelui Traian Basescu sa vina in fata Parlamentului pentru a prezenta Strategia de Securitate Nationala, pe care ar fi trebuit sa si-o asume public in termen de sase luni de la preluarea mandatului.

Corneliu Vadim Tudor de asemenea a declarat ca sustine initiativa PSD privind organizarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru analizarea situatiei.