Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei va incepe o campanie de informare a cetatenilor asupra “presupuselor efecte pe care antenele GSM le-ar putea avea asupra sanatatii prin amplasarea lor in vecinatatea imobilelor de locuinte”, arata un comunicat al institutiei.

Totodata ministerul anunta ca va publica, in toamna, o brosura cu informatii legate de undele electromagnetice, rezultatele studiilor efectuate pana acum, precum si detaliile de contact ale institutiilor abilitate sa se implice in rezolvarea reclamatiilor privind echipamentele de comunicatii.

Reprezentantii MCTI considera ca orice afirmatie facuta in mijloacele de informare in masa trebuie sustinuta cu argumente stiintifice validate de organisme recunoscute si acreditate.

"Toate studiile efectuate pana in prezent nu au demonstrat existenta pe termen lung a unor efecte nocive ale undelor electromagnetice asupra sanatatii umane", spune ministerul Comunicatiilor, iar "Romania este aliniata la normele europene".

Ministerul Comunicatiilor a discutat cu specialistii de la Institutul de Sanatate Publica si reprezentantii operatorilor de telefonie mobila, privind actiunile ce vor fi intreprinse pentru informarea corecta a cetatenilor si pentru evitarea raspandirii unor zvonuri nefondate, arata un comunicat al ministerului Comunicatiilor.

Precizarile ministerului Comunicatiilor vin dupa ce in presa au aparut mai multe articole care aratau ca antenele GSM amplasate pe blocuri afecteaza sanatatea oamenilor.