Iranul continua programul de imbogatire a uraniului desi ONU ii ceruse suspendarea activitatilor nucleare pana, joi, 31 august, anunta Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA), citata de agentiile internationale de presa.

AIEA spune, insa, ca inspectorii sai nu dispun de dovezi privind existenta unui program nuclear militar in Iran.

George Bush a declarat intr-un discurs transmis in direct la CNN, joi seara, ca Iranul va suporta, de acum incolo, consecintele refuzului sau.

“Este timpul ca Iranul sa aleaga. Noi am ales, sa continuam eforturile, impreuna cu aliatii nostri pentru a gasi solutii diplomatice pentru rezolvarea acestei crize. Dar Iranul trebuie sa suporte consecintele si nu trebuie sa-i permitem Iranului sa dezvolte o noua arma de ucidere in masa”, a spus Bush.

Teheranul, care risca acum sanctiuni internationale, refuza sa-si suspende programul de imbogatire a uraniului si a respins termenul limita impus, pe care il considera ilegal.

Oficialii iranieni insista ca programul nuclear este in scopuri pasnice si spun ca Iranul este deschis negocierilor.

Presedintele Mahmoud Ahmadinejad propusese acum doua zile organizarea unei dezbateri televizate in direct cu presedintele, George W. Bush. SUA au respins insa propunerea pe care au considerat-o "diversiune".