Initiativa liderului conservator, Dan Voiculescu, de a demara procedurile de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu nu se bucura de sustinerea celorlalte formatiuni politice. Astfel, in timp ce PSD a anuntat ca nu se pronunta pana cand problema nu va fi discutata in interiorul partidului, UDMR, PRM si PNL au anuntat ca nu sustin aceasta initiativa.

Contactat de Hotnews.ro, Cristian Diaconescu, purtator de cuvant PSD a declarat:" Este treaba PC ce declaratii si ce intentii au, sunt propriile lor decizii si reactii pe care PSD nu le-a discutat pana acum. Nu va pot spune mai mult, PSD nu reactioneaza, deocamdata, pentru ca acest lucru trebuie dezbatut in partid. Nu putem sa vorbim despre o sustinere a PC.

Este treaba lor si nu cred ca noi trebuie sa reactionam imediat, acest lucru se discuta in interiorul partidului".

La randul sau, Crin Antonescu, liderul grupului PNL de la Camera Deputatilor a declarat pentru Hotnews.ro:" Consideram un asemnea gest nu foarte potrivit pentru un partid din Coalitie, dar este treaba PC in ceea ce priveste deciziile si faptele sale. Nu comentez o asemnea actiune, fiecare decide ceea ce doreste. in ceea ce priveste pozitia PNL in acest activitate, noi nu ne vom altaura PC.

PNL nu sustine aceasta initiativa, chiar daca au fost diferente si divergente intre noi si presedintele Traian Basescu, de aici si pana la suspendare este o mare diferenta. Cred ca liderii grupurilor parlamentare ar trebuii sa aiba grija ce declara pentru ca stabilitatea politica este necesara", a adaugat Antonescu.

Mihai Ungheanu, lider de grup PRM din Senat a declarat ca:" PRM a cerut demiterea lui Train Basescu la propunerea presedintelui Corneliu Vadim Tudor in urma cu ceva timp. Daca ma intrebati daca sustinem initiativa PC, ei bine da PRM sustine strangerea de semnaturi pentru

demiterea lui Traian Basescu".

Totusi, vicepresedintele acestei formatiuni politice, Lucian Bolcas a declarat, pentru Realitatea TV, ca Romania are nevoie de stabilitate, in prezent, iar PRM nu se raliaza la aceasta initiativa cu Partidul Conservator.

Intr-o declaratie pentru Hotnews.ro, Kelemen Hunor - deputat UDMR a precizat:" UDMR nu sustine initiativa PC si nu credem ca aceasta ar avea vreo sansa de izbanda. Nu este una la locul ei, cu toate nemultumirile ce au existat intre partidele politice si Traian Basescu".

Potrivit Constitutiei, demiterea presedintelui Romaniei poate fi supusa la vot in plenul celor doua Camere ale Parlamentului numai dupa ce si-au dat acordul pentru acest lucru, o treime dintre parlamentari. In cazul unui vot pozitiv, se poate organiza un referendum pe aceasta tema.