Desi se plange ca face rating la televiziunile lui Voiculescu, Traian Basescu a avut o noua interventie la "Sinteza zilei" pe Antena 3, chiar daca acelasi subiect fusese dezbatut partial cu 3 ore mai devreme si la "100%" pe Realitatea TV.

Presedintele a tinut sa contrazica relatarile facute de o persoana ce a asistat la discutia purtata de el cu cativa membri ai guvernului la carciuma "Potcoava" din Giulesti.

"Gandul" a publicat primul "dezvaluirile" lui Vulpe

Cotidianul "Gandul" a publicat, in editia sa din 11.09.2006, in articolul "Presedintele Basescu si capii PD discuta in gura mare secrete de stat si planuri politice la un sprit", relatarile lui Nicolae Vulpe, un tanar care a asistat, sambata, pe la ora 13, la carciuma "Potcoava", din Giulesti, la o discutie purtata in gura mare intre Traian Basescu, ministrul de Interne, Vasile Blaga,primarul Capitalei, Adriean Videanu, si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

Nicolae Vulpe spune ca asa a putut afla, chiar de la protagonisti, cine va fi numit sef al Statului Major General in locul lui Eugen Badalan, care este preferinta lui Basescu pentru sefia SRI si ce se va mai intampla cu alegerile anticipate.

Subiectul a fost dezbatut partial mai intai in emisiunea "100%" de pe Realitatea TV, unde invitat a fost Cristian Tudor Popescu, iar apoi la "Sinteza zilei", unde invitatii lui Mihai Gadea au fost Ion Cristoiu si autorul declaratiilor care au incins spiritele, Nicolae Vulpe.

Nicolae Vulpe, un naiv de care se foloseste o parte a presei

Intervenit telefonic in cadrul emisiunii, Traian Basescu a declarat ca toate cele discutate acolo sunt de natura publica, ca Nicolae Vulpe a interpretat gresit cele auzite si ca de naivitatea sa profita anumite persoane.

Presedintele a negat categoric ca ar dori sa capteze formatiunea de tineret a PUR pentru un presupus partid prezidential. Deasemenea spune ca s-a vorbit de Partidul Popular European si nu de un partid popular pe care ar dori sa-l infiinteze el.

Viceamiralul Gheorghe Marin, favoritul lui Basescu pentru sefia Statului Major

Vulpe declarase ca presedintele a povestit cum il va pune la Statul Major pe un domn Marin (n.red. - viceamiral Gheorghe Marin) si ca acesta, cand a fost chemat la el, a inceput sa tremure la aflarea vestii.

"Dupa lege sunt doar 4 ofiteri care pot fi numiti sefi ai Statului Major. Presedintele nu are dreptul sa-l numeasca in aceasta functie pe orice general al armatei romane. Conform legii pot sa-l numesc pe primul adjunct al Sefului Statului Major (gen. Pinta) sau pe unul din sefii celor trei arme: aviatie, fortele terestre sau fortele navale.

Nu va ascund ca obtiunea mea se indreapta spre fortele navele (viceamiral Gheorghe Marin) fiindca e cel mai tanar venit in fruntea comandatilor de arme", a fost explicatia oferita de Traian Basescu.

Presedintele a spus ca a fost cineva care a tremurat cu adevarat la auzul unei vesti, dar nici vorba ca acela sa fie Gheorghe Marin.

Nu ma intereseaza sa fac un partid din franturi

Traian Basescu spune ca nu il mai intereseaza constructia unui partid din franturi deoarece el candideaza ca independet si partidul nu i-ar fi de nici un folos. Totusi, Romania are nevoie de un partid puternic de dreapta care sa fie un competitor puternic pentru PSD, crede presedintele.

Cristian Tudor Popescu la 100%

Invitat in cadrul emisiunii "100%" d pe Realitatea TV, Cristian Tudor Popescu a sustinut ca Nicolae Vulpe nu avea dreptul sa-l inregistreze pe presedintele Basescu fara acordul acestuia, dar ca gestul este scuzabil el nevenind din partea unui om famliarizat cu deontologia jurnalistului.

Cristian Tudor Popescu crede ca "iesirea" lui Traian Basescu este un gest de normalitate si ca va fi vazuta cu simpatie deoarce miilioane de barbati discuta politica la carciuma.