Libra Bank a anuntat miercuri lansarea unui cont curent, numit “Investitia”, care se adreseaza tuturor persoanelor fizice si juridice care au ca obiect principal de activitate tranzactiile imobiliare si care dispun de o suma de bani necesara pentru achizitionarea unui imobil, dar inca nu au gasit locuinta, cladirea sau terenul dorit.

Contul poate fi constituit atat in lei cat si in valuta si nu este nevoie de o suma minima pentru deschiderea acestuia. Indiferent de cati bani are in cont, clientul primeste dobanda de 7,5% pe an la RON, aferenta perioadei in care si-a pastrat banii la Libra.

Contul Investitia este un cont curent din care se pot face oricand plati, se pot depune sau retrage bani, in orice valoare de catre titularul contului sau de persoana imputernicita. Contul poate fi constituit atat in lei cat si in euro sau dolari si nu este nevoie de o suma minima pentru deschiderea acestuia.

Indiferent de cati bani are in cont, clientul primeste dobanda de 7,5% pe an la RON, aferenta perioadei in care si-a pastrat banii la Libra. In plus, nu se percepe nici un comision la deschiderea contului.

Mai mult, clientul beneficiaza de un comision de 0% in cazul in care decide sa-si retraga banii sau sa faca transfer bancar din contul Investitita, in scopul achizitionarii bunului imobil si face dovada acestui scop.

Libra Bank a majorat recent dobanzile la depozitele in lei si valuta, acestea ajungand acum pana la 8,5% pe an pentru depozite in moneda nationala, 5% la cele in dolari si 4,75% pentru depozitele in euro. Libra Bank practica in prezent o dobanda de 8,5% pentru contul de acumulare-economisire si pentru depozitul la doi ani, ambele in RON.

Din 2003, Libra Bank este membra a grupului american de investitii New Century Holdings (NCH), unul dintre cei mai importanti investitori straini din Romania. NCH are investitii de aproximativ trei miliarde de dolari in Europa Centrala si de Est, din care peste 300 milioane de dolari au fost investiti in Romania.