Grupul Siemens, care a vandut anul trecut divizia sa de telefonie mobila companiei Benq se gandeste sa ia masuri legale impotriva companiei taiwaneze, dupa ce aceasta a decis joi sa sisteze finantarea diviziei din Germania si sa solicite instantei insolventa firmei producatoare de telefoane mobile, potrivit Bloomberg.

‘’Avand in vedere circumstantele, Siemens va examina pozitia legala pe care o va lua cu privire la decizia companiei Benq’’ a spus Klaus Kleinfeld, CEO Siemens. ‘’Pentru noi, continuarea activitatii la fabricile din Germania a fost un factor important in decizia de a vinde catre Benq’’, a continuat Kleinfeld.

Juergen Ruettgers, primul ministru al landului vest german Renania de Nord - Westphalia, care a condus miercuri un protest al muncitorilor de la fabrica Benq din orasul Kamp-Lintfort a declarat ca ‘’Compania Siemens este inca responsabila pentru soarta muncitorilor de la Kamp-Lintfort’’.

Compania Benq care isi are sediul al Taipei, estimeaza ca divizia de telefoane mobile a inregistrat pierderi de 600 de milioane de euro de cand a fost preluata de la Siemens. In Germania, compania taiwaneza detine birouri in Munchen si Bocholt si are o fabrica in Kamp-Lintfort, numarul angajatilor fiind de aproximativ 3.000.

"In conditiile intreruperii ajutorului financiar primit din partea companiei-mama BenQ si a lipsei de lichiditati rezultate, BenQ Mobile va solicita instantei din Munich sa fie declarata insolventa, in urmatoarele zile", anunta compania BenQ Mobile joi.

Presedintele BenQ, K.Y. Lee, a declarat ca decizia de declarare a insolvetei este inevitabila, in pofida eforturilor grupului privind reducerea costurilor.

Reprezentantii firmei precizeaza ca BenQ intentioneaza sa continue productia de telefoane mobile in Asia.

Grupul Siemens, care a vandut primul telefon mobil acum 20 de ani, a decis in luna octombrie a anului trecut sa vanda contra sumei de 250 de milioane de euro divizia de telefoane mobile dupa ce a inregistrat constant pierderi si cota de piata s-a diminuat.