Un film documentar realizat in stilul americanului Michael Moore prezinta o alta fata a organizatiilor de protectie a mediului. Este o poveste despre degradarea lumii a treia, a luptei corporatiilor din industria miniera si a manipularilor ONG-urilor de protectia a mediului, inclusiv Greepeace.

"Mine Your Own Business", lansat oficial pe 1 noiembrie la Londra, prezinta “organizatiile verzi” intr-o lumina nefavorabila, caracterizandu-le drept frane pentru progresul mondial. De asemenea, le acuza ca refuza dreptul la un trai mai bun pentru oamenii din lumea treia.

Documentarul, realizat de un fost jurnalist al Financial Times, Phelim McAleer, e o polemica cu ceea ce acesta numeste duplicitatea si ipocrizia organizatiilor de protectia a mediului, filmul continand si marturii ale locuitorilor din Rosia Montana, precum si protestele GreenPeace ce au avut loc in fata Ministerului Mediului din Romania.

UPDATE: Contactat de HotNews.ro, realizatorul filmului, Phelim McAleer a precizat ca finantarea proiectului a fost facuta de Gabriel Resources, insa compania nu a intervenit in partea editoriala. Potrivit lui McAleer, filmul urmeaza sa fie lansat si in Romania, in luna decembrie.