Fostul ofiter DIE, Liviu Turcu, si "lista sa cu securisti" au fost plimbati in ultimele doua zile pe la toate emisiunile, mai ceva decat niste sfinte moaste.

Functionand dupa principiul dominoului sau dupa deviza "de ce aia sa aiba si noi nu", Antena 1, Antena 3, Realitatea TV sau TVR 1 au alocat spatii generoase domnului Turcu, pentru a ne demonstra ce mare patriot si ce analist de marca e.

Sobru si pretios, domnul Turcu vorbeste mult fara sa spuna nimic, acuza fara a aduce nici un fel de dovada. Episodul ne aminteste de "lista lui Severin" sau de "previziunile lui Hancu".

Fiecare emisiune lasa sa se inteleaga ca domnul Turcu va aduce dovezi indubitabile ca Vosganian sau altii de pe celebra lista au fost turnatori, ofiteri acoperiti sau pur si simplu mari "dusmani ai boborului".

Noi urmarim ca prostii cu sufletul la gura timp de o ora divagatiile domnului Turcu pentru ca la final sa tragem concluzia: "n-a fost sa fie azi, dar peste o ora sau maine sigur va spune el ceva".

Numai ca timpul trece si domnul Turcu devine tot mai ridicol si amnezic (uitand sa-l treaca pe lista tocmai pe Dan Voiculescu despre care s-au scris atatea), iar cei ce-l promoveaza cu obstinatie tot mai putin credibili.

Cine castiga din tot acest spectacol mediatic? E greu de spus. Pe termen lung va pierde presa, afectata deja grav de scandalul "Trustului Gazeta", si vom pierde noi care, satui de scandalurile deconspirarii din ultimul timp, vom uita de adevaratii vinovati, tortionarii si ofiterii de securitate.

Va pierde si domnul Turcu care va deveni "noul Hancu" si care risca sa scoata bani grei din buzunare, multi dintre cei nominalizati de el pe lista anuntand ca-l vor da in judecata pentru afirmatiile facute.

Raman dezamagit insa ca OTV-ul a pierdut prim-planul pentru acest eveniment "senzational, inregistrat si in reluare".