Imbracata sobru, dar elegant, intr-un taior negru cu alb, lipsit de decolteurile expuse abundent de crainice consacrate de la Pro TV si Antena 1, Elena Udrea si-a facut joi seara debutul in postura de prezentator de stiri de televiziune, in cadrul jurnalului de seara al postului N24.

Fosta sefa a Cancelariei Presedintelui, actualmente membru PD in plina ascensiune, a reusit sa-si mascheze inerentele emotii, tradate cand si cand de privirea fixata in prompter, si a impresionat placut prin vocea naturala, pronuntia corecta si intonatia agreabila, fara stridente.

Avantajata si de telegenie, dar si de o coafura atipica pentru prezentatoarele de stiri - parul lung, blond luminos- Elena Udrea a rostit imperturbabil si stiri mai incomode, cum ar fi cea legata de “incompetenta autoritatilor” in sfatuirea populatiei sa se protejeze in caz de catastrofa ecologica pe Dunare.

La urma-urmei, ministrul Mediului, Sulfina Barbu, ii e coleg de partid! Insa jurnalismul, fie si practicat ocazional, cere impartialitate, asa ca Elena Udrea n-a lasat sa transpara vreo emotie. Natural s-a comportat si cand a dat legatura unor “colegi-reporteri”, adresandu-li-se pe numele mic, conform uzantelor gazetaresti.

Unii n-au indraznit sa-i raspunda la fel, mai curajoasa dovedindu-se Catalina Porumbel, care si-a inceput corespondenta cu “Buna seara, Elena, buna seara, doamnelor si domnilor”.

Prezentatoarei-debutante, care a mai facut alternanta cu un coleg expe-rimentat, i-a fost rezervata, nu intamplator, si citirea unei parti din stirea referitoare la convocarea CSAT de catre presedintele Traian Basescu, pentru a fi discutata problema gazelor.

Integral in Cronica Romana