Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretul de revocare din functie a ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur. Seful statului a declarat, miercuri, la sfarsitul sedintei CSAT ca este deranjat de faptul ca premierul Tariceanu nu a facut si o propunere de inlocuire a lui Flutur.

Basescu a declarat ca a luat aceasta decizie pentru ca Administratia Prezidentiala sa nu mai fie considerata vinovata de problemele interne ale PNL: "De prea multe ori au incercat sa-si justifice problemele interne pe seama Presedintiei... Este ultima data cand accept acest mod de a schimba un ministru fara sa-i propui un inlocuitor", a declarat seful statului.

"Acest gest este o dovada ca presedintele este neutru si ca a refuzat sa fie instrumentul politic al premierului in actiunea sa de demolare a PNL. Eu voi continua cu si mai multa forta proiectul politic in care m-am implicat alaturi de colegii mei", a declarat Gheorghe Flutur.

"Platformistii" au avertizat ca nu vor mai sustine nici una din initiativele premierului Tariceanu si i-a solicitat acestuia demisia din functie. In acest caz, Guvernul nu mai are majoritate in Senat.