Stolojan da ultimatum liberalilor

Dupa ce a obtinut sprijinul a mai mult de 20 de parlamentari, Theodor Stolojan da un ultimatum filialelor PNL sa decida de partea cui sint. El face acest gest inainte de Delegatia Permanenta din 15 decembrie, cind s-ar putea hotari organizarea unui congres extraordinar.

Intentia conducerii PNL este de a obtine voturile presedintilor de organizatii pentru convocarea unui congres pe 19 ianuarie. Echipa lui Stolojan este inca insuficient de numeroasa pentru a putea influenta votul in Delegatia Permanenta, for de conducere din care fac parte si sefii de filiale judetene. Doar sase presedinti PNL din teritoriu s-au alaturat platformei lui Stolojan.

Pentru a impiedica congresul, Stolojan are nevoie de voturile a mai mult de jumatate din filiale, adica de peste 24 de organizatii.

Integral in Cotidianul.

Platformistii, la 10 voturi de a-l darama pe Tariceanu

Cele doua tabere din PNL fac eforturi disperate sa atraga de partea lor cat mai multi parlamentari, in ipoteza unei motiuni de cenzura introduse de catre PSD. Un mare mister ramane insa forta parlamentara a platformistilor.

Estimarile disidentilor merg de la 20 la 30 de parlamentari si chiar mai multi, pentru ca exista si "platformisti camuflati", care se tem sa sprijine pe fata gruparea lui Theodor Stolojan. In mod cert, la o motiune de cenzura, vor vota impotriva guvernului 23 de parlamentari, 7 senatori si 16 deputati.

Integral in Gandul

Stolojan mai vrea parlamentari de la Tariceanu

Din tabara cealalta lucrurile se vad diferit. Oamenii lui Tariceanu au sustinut, initial, ca au convins zece parlamentari platformisti sa se intoarca din drum, dar doar patru dintre acestia au confirmat, neoficial, ca vor face pasul inapoi. Ieri, apropiatii lui Tariceanu sustineau ca fostul presedinte nu prea are succes.

"A fost, de fapt, ieri, o intalnire a lui Stolojan cu sustinatorii sai din Bucuresti. Au participat doar parlamentarii a caror pozitie pro-Platforma este deja cunoscuta sau oameni care erau banuiti ca vor pleca dintre platformisti", afirmau surse liberale.

Integral in Romania Libera

Theodor Stolojan, despre "Partidul Canibal-Liberal"

Theodor Stolojan l-a acuzat ieri pe Calin Popescu-Tariceanu ca, din cauza lui si a "acolitilor sai neperformanti", PNL a pierdut din credibilitate.

„Au transformat PNL in ceea ce se poate numi partid canibal-liberal care devoreaza prin excluderi si alte sanctiuni exact membrii partidului care au muncit cel mai mult. Dansul vrea zdrobirea caracterelor din partid”, a declarat Stolojan la Sibiu, unde si-a lansat platforma.Flutur crede ca Orban e un „vorbete de weekend”

Integral in EVZ

Stoica: Tariceanu conduce partidul ca pe o motocicleta

"Tariceanu a primit un partid la cheie, ca un Mercedes, numai ca un motociclist conduce masina altfel. Nu poti lasa un partid pe mana unui motociclist care crede ca partidul se conduce ca o motocicleta", a declarat, sambata, la Arad, Valeriu Stoica, unul dintre initiatorii Platformei liberale.

Integral in Adevarul