Incepand de joi, autostrada Bucuresti-Pitesti s-a redeschis circulatiei auto pe ambele sensuri. Lucrarile de reparatii s-au incheiat cu o saptamina mai devreme decat era prevazut, a declarat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

In septembrie platile catre Euroconstruct, compania care efectueaza lucrarile pentru autostrada, au fost sistate pentru nerealizarea lucrarilor iar seful CNADR a fost demis pentru ca a inaintat o data eronata pentru finalizarea reparatiilor.

Ministrul a explicat ca s-a dorit ca toate cele patru benzi sa fie deschise circulatiei, pentru ca urmeaza trei zile libere si traficul in zona va creste.

Lucrarile pentru repararea autostrazii Bucuresti-Pitesti au costat cu aproximativ trei milioane de euro mai putin, banii economisiti urmand sa fie folositi pentru reabilitarea, in primavara, a opt kilometri din aceeasi autostrada.

Lucrarea nu a fost finalizata in totalitate, receptia oficiala urmand sa aiba loc pe 5 decembrie. Reabilitarea autostrazii Bucuresti- Pitesti a inceput la data de 1 septembrie.

De refacerea celor 23 de kilometri ai autostrazii se ocupa Euroconstruct Trading 98 SRL impreuna cu alte doua firme, repespectiv PA&CO International SRL si Search Corporation SRL.