Prezent in emisiunea “Romania la raport”, de la Mix FM, realizata de Andreea Pora, jurnalistul Catalin Avramescu a afirmat ca, o data cu condamnarea comunismului in Romania, este condamnata si politica Rusiei sovietice.

“Condamnarea comunismului este si nu poate decat sa fie, intre altele, si o condamnare a politicii Rusiei sovietice. Raportul acesta de condamnare stabileste foarte clar ca regimul comunist este un regim de import adus cu tancurile sovietice”, a spus el.

Totodata Catalin Avramescu a remarcat ca, in momentul in care a devenit clar ca autoritatile romane vor asuma o condamnare a comunismului care arata si spre Rusia, “a izbucnit un gheizer de ura impotriva oamenilor care doresc condamnarea comunismului si, pe de alta parte, au existat foarte multe voci in favoarea Rusiei”.

Jurnalistul a mai precizat ca acest raport “deschide discutia, fara sa o lamureasca, asupra identitatii ideologiei de stanga. Este clar ca stanga, de orice nuanta ar fi aceasta azi, este extrem de deranjata de acest fel de revelatii istorice.”