Se ia o bere consacrata, sa alcoolizeaza ceva mai mult, se adauga un amabalaj nou si rezulta unul dintre cele mai vandute produse din acesta perioada a anului, berea cu gust special de sarbatori.

de Antonia Tucheac

Tuborg a fost prima companie producatoare de bere care le-a facut romanilor cunostinta cu acest produs. Se pare ca succesul acesteia a fost atat de mare incat, in acest an, romanii mai au o optiune. Este vorba de Ciuc Winter, lansata de Brau Union.

Edwin Botterman, President & CEO Brau Union Romania spune ca unul din principalele motive pentru care a fost creata o bere de sarbatori este contributia la imaginea brandului.

Ce nu spun producatorii insa este ca, pe piata berii competitia este tot mai incinsa. Conform datelor Asociatiei Berarii Romaniei (ABR), acesta piata a fost evaluata anul trecut la peste 600 de milioane de euro ca valoare.

Piata berii mai are insa o caracteristica foarte importanta: caracterul puternic sezonier. Altfel spus, fata de vanzarile din timpul verii, cele din sezonul rece sunt mici. Ideea unei beri "de iarna" a fost aplicata mai intai de Tuborg care le-a dat romanilor prima Tuborg Christmas Brew in urma cu sapte ani.

De altfel, URBB este singura companie producatoare de bere din Romania care are in portofoliu o marca internationala dedicata sarbatorilor de Craciun.

"Tuborg Christmas Brew contribuie in procent de 15% la vanzarile companiei noastre din noiembrie - decembrie. Vanzarile acestei beri au fost anul trecut cu 10% mai mari decat in 2004, iar anul acesta estimam o crestere de 10% fata de 2005", spune Catalin Ignat, Vice Presedinte Marketing URBB.

Devenita deja o traditie la nivel international, lansarea Tuborg Christmas Brew are loc in fiecare an in prima vineri din luna noiembrie, simultan in Romania, Germania, Danemarca, Rusia si in alte tari din Europa. Danezii au trecut chiar data lansarii intr-un calendar al evenimentelor importante de peste an.

In clasamentul mondial al vanzarilor de Tuborg Christmas Brew, Romania ocupa locul al doilea, dupa Danemarca.

Integral in Banii Nostri