Italia are nevoie de brate de munca romanesti, dar...in agricultura. Cel putin asa sustine cea mai mare organizatie de agricultori din Italia, Coldiretti, una din cele mai importante din Europa.

Prin urmare, Coldiretti va ajuta neo-comunitarii in procedurile birocratice preliminare angajarii. In toate sediile Coldiretti din Molise, una din zonele unde este nevoie de romani, vor fi deschise birouri de consultanta speciale pentru cetatenii romani care vor sa lucreze in agricultura.

In Molise romanii constituie, numai in provincia Campobasso, 11% din cei circa 3000 de straini prezenti.

Coldiretti isi manifesta astfel satisfactia in urma deciziei guvernului italian de a permite intrarea libera a romanilor pe piata muncii in agricultura. “E un moment istoric care ofera noi posibilitati de dezvoltare in agricultura din Molise”, se arata intr-un comunicat difuzat de agentia Adnkronos.

Organizatia Coldiretti e constituita din 18 federatii regionale, 98 federatii provinciale si are 765 de birouri de zona si aproape 10 000 birouri periferice. Sunt inscrise 568 000 de societati, adica 52 % din totalul societatilor inscrise la Camera de Comert.