Comitetul Executiv al FRF a decis luni ca de la 1 februarie echipele din Liga 1 sa poata trece pe foaia de meci doar 5 jucatori extracomunitari, dintre care maxim trei se pot afla in acelasi timp pe teren. Cine nu respecta decizia, va pierde meciul cu 3-0.

Hotarirea a fost primita cu rezerve de cluburile care au recrutat deja mai multi jucatori din afara UE. Principiul celor care critica o asemenea decizie - nu poti schimba regulamentul unei competitii in timpul derularii acesteia.

Totodata, este exclusa ideea ca regula "celor 5 extracomunitari" ar proteja interesele jucatorilor romani - "Daca se spunea ca avem voie doar cu maxim 3 straini in teren, era altceva. Asa insa, nu se protejeaza interesul niciunui fotbalist roman!" - Gh. Chivorchian, director executiv Poli Timisoara.

"Am dat aproape 1 milion de euro pe ultimele doua transferuri. Ambii sunt jucatori din afara UE. In aceste conditii, este clar ca nu ne avantajeaza asemenea reguli. Si nici graba in care sunt adoptate" - Stefan Stoica, antrenor Universitatea Craiova.