Pentru principalii favoriti din Campionatul Mondial de Formula 1, inceputul de an coincide cu intrarea pe linia dreapta a preparativelor pentru sezonul urmator. Iar semnalul in acest sens este dat de lansarile noilor monoposturi. Ferrari ataca titlul suprem din acest an cu noul monopost F2007, o revenire la nomenclatorul oficial din trecut, format fin litera F si anul respectiv.

Sasiul este modificat considerabil, comparativ cu cel anterior: are ampatamentul marit, racirea a fost revizuita, iar suspensia fataeste complet noua. Suspensia spate urmeaza sa aiba si ea numeroase modificari, iar in ceea ce priveste propulsorul, Ferrari si-a revizuit motorul V8 de 2,4 litri.

Team-ul Vodafone McLaren Mercedes si-a prezentat noua masina intr-o formula noua, pilotii echipei fiind, din acest an, campionul mondial en titre Fernando Alonso si debutantul Lewis Hamilton. Lansarea oficiala a masinii MP4-22 a avut loc recent, la Valencia, show-ul desfasurandu-se si pe strazile orasului, in cadrul unei scurte parazi.

La fel ca anul trecut, masina este vopsita in culoarea gri cromat, cu lateralele si eleroanele in rosu, culoarea sponsorului principal Vodafone. McLaren va avea un program intensiv de teste in Spania, care va debuta pe 24 ianuarie.

BMW si-a prezentat noul monopost, botezat F1.07, tot la Valencia, unde urmeaza sa-si desfasoare programul precompetitional de teste. Masina este destul de putin diferita fata de cea din 2006, insa directorul de la BMW Motorsport, Mario Thiessen, este increzator in aerodinamica noului monopost, un atu major in cursa spre obiectivul din acest an, clasarea pe podiumul de sezon, la constructori.