Spectacolul cu piesa Razboi cu Troia nu se face, o adaptare dupa Jean Giraudoux, in regia lui Florin Calinescu va avea premiera oficiala sambata 20 si duminica 21 ianuarie.

Intr-o perioada in care existenta Troiei parea doar o nascocire a lui Homer, controversatul arheolog german Heinrich Schliemann (jucat de Florin Calinescu), descopera in zona Hissarlik, se pare, in Turcia de azi, ruinele stavechii cetati. In viziunea regizorului, intr-o maniera foarte personala, Schliemann devine personaj si deapana povestea razboiului Troian si a eroilor sai.

Florin Calinescu foloseste acest prilej pentru a se intoarce la un teatru dionisiac, care placea foarte mult grecilor si care nu era decat o forma redusa, cateodata triviala, de multe ori licentioasa, a comediei. Textul lui Giraudoux este numai un pretext pentru a aduce pe scena o lume a decadentei. Eroii sunt caricaturizati, iar legenda este demitizata si parodiata.

Potrivit site-ului Teatrul Mic, alaturi de Florin Calinescu (Heinrich Schliemann) in distributia spectacolului se afla Adriana Schiopu (Andromaca), Rodica Negrea (Casandra), Dana-Dembinski Medeleanu (Hecuba), Julieta Ghica Szony (Iris), Lorena Lupu (Elena), Dan Condurache (Hector), Bogdan Talasman (Paris), Sorin Medeleni (Priam), Claudiu Istodor (Ulise), si altii.

Scenografia este semnata de Irina Solomon.