Conservatorii sustin ca au documente care l-ar putea incrimina pe presedintele Traian Basescu.

Secretarul general adjunct al partidului, Codrin Stefanescu, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca o comisie a PC analizeaza aceste documente care contin informatii despre ilegalitatile pe care seful statului le-ar fi facut cand era ministru al Transporturilor si primar general al Capitalei.

"Primim foarte multe materiale, as putea spune servite, din diferite surse, privind trecutul domnului Traian Basescu, incepand de cand era ministrul transporturilor, primar general al Capitalei, extrem de multe documente pe care le analizam si incercam sa vedem daca avem de-a face cu o simpla intoxicare sau lucrurile sunt chiar asa de grave precum sunt prezentate", a spus Stefanescu.

Codrin Stefanescu spune ca informatiile vor fi facute publice, la sfarsitul saptamanii viitoare, daca se vor dovedi adevarate.

PC: Presedintele favorizeaza un grup de firme

In plus, conservatorii sustin ca presedintele Traian Basescu ar fi avut o intalnire cu un grup de firme, saptamana trecuta, intermediata de Elena Udrea.

"Ne punem intrebarea de ce unele firme sunt primite la Cotroceni si altele nu si pe ce criterii", a spus Codrin Stefanescu.

Pe de alta parte, el sustine ca Traian Basescu se confrunta cu o tacita lipsa de sustinere din partea Partidului Democrat.

"Traian Basescu le-ar fi cerut mai multor ministri sa plece din guvern, dar acestia au refuzat", a declarat Codrin Stefanescu.

"Traian Basescu are doua dame pe tabla de sah: este vorba de Elena Udrea, dama de pica, si o alta dama, se numeste domnul Stolojan. Tariceanu n-a avut o dama pana acum si trebuia sa gaseasca. Prin urmare, PNL a inceput negocieri secrete cu PSD si Mircea Geoana devine dama de rosu in aceasta ecuatie", a mai declarat Codrin Stefanescu.