Presedintele PD, Emil Boc, a cerut, luni, ca PNL sa-si exprime pozitia in mod public fata de PSD: ”Vrem sa stim care este pozitia PNL fata de PSD”. Liderul PD a declarat ca PNL trebuie sa spuna foarte clar daca prefera PSD in locul Aliantei PNL-PD, precizand ca ambiguitatea liberalilor nu mai poate fi tolerata.

Precizarile vin in contextul in care, liderul PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu declara intr-un interviu, publicat luni, in Jurnalul National ca: „Daca PD se transforma in adversarul PNL, atunci nu poate fi gandita o formula de guvernare care sa excluda PSD. Iar cooptarea PSD la guvernare este raul cel mai mic”.

Emil Boc a sustinut, la finalul sedintei Biroului Permanent National al PD, ca principala sursa de tensiune dintre PNL si PD o reprezinta PSD si nu presedintele Traian Basescu.

'’Daca pana acum am crezut ca principala sursa de tensiune, din perspectiva PNL, a fost presedintele Romaniei, astazi ne-am dat seama ca, de fapt, principala sursa de tensiune este PSD", a explicat Boc.

Adversarul politic al PD nu este PNL, ci PSD, a reafirmat Emil Boc, care a spus ca, avand in vedere si scenariile vehiculate, este nevoie de o pozitie publica fara echivoc din partea PNL cu privire la PSD:" Stim ca se pregatesc scenarii, se lucreaza la unele mai avansate, la altele mai putin avansate, care vizeaza introducerea PSD intr-o forma sau alta in actul de guvernare".