Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, luni, ca a facut o eroare cand a cerut desfiintarea CSAT, precizand ca nu se poate desfiinta o institutie prevazuta in Constitutie. PSD nu doreste desfiintarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), ci reorganizarea acestuia pe principiile unui consiliu de securitate, a precizat liderul PSD.

Geoana a adaugat ca partidul sau are are propria solutie pentru ca actualul blocaj din acest organism sa fie depasit.

"Recunosc ca am facut o eroare si o imprecizie de limbaj juridic. Ceea ce spunem noi e ca in legea CSAT sa putem sa stabilim o noua forma de organizare, de participare si de adoptare a deciziei de tipul unui Consiliu de Securitate Nationala. Este evident ca nu putem sa modificam o structura prevazuta in Constitutie", a declarat Mircea Geoana.

Presedintele PSD a reiterat fapul ca din cauza certurilor dintre palate, CSAT este in acest moment blocat si a adaugat ca presedintele Traian Basescu si-a facut din aceasta institutie un Guvern al sau.

Pe 23 ianuarie, Mircea Geoana a declarat ca PSD va propune desfiintarea CSAT si inlocuirea acestuia cu un Consiliu al Securitatii Nationale, pe model american, din care sa faca parte, in afara de cei care intra deja si in actuala componenta a Consiliului si presedintele unei comisii parlamentare unice de control a serviciilor secrete.