Liderul grupului parlamentar PD, Cristian Radulescu, este de parere ca reactia parlamentarilor arata ca s-au simtit cu musca pe caciula, pentru ca Traian Basescu nu-i nominalizase in mod direct. In replica, Lucian Bolcas (PRM), spune ca seful statului i-a jignit intr-un mod grosolan pe alesii din legislativ.

"Atitudinea Parlamentului excesiva"

Liderul grupului parlamentar PD, Cristian Radulescu, considera atitudinea Parlamentului „excesiva” si nu crede ca presedintele trebuie sa-si retraga cuvintele la adresa parlamentarilor.

„Declaratia presedintelui Traian Basescu este binecunoscuta si se referea la acei anumiti oameni politici care, prin votul lor, favorizeaza anumite grupuri de interese.

In opinia mea, membrii Biroului Permanent si-au pus singuri mana in cap, deoarece exprimarea respectiva era clara, punctuala, se referea la acei oameni politici care sunt in slujba grupurilor de interese si nu la institutia Parlamentului”, a declarat Radulescu.

"Nu vom accepta acuze de acest gen"

“Nu vom accepta ca institutiei Parlamentului sa i se aduca acuze de acest gen”, a declarat presei presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, imediat dupa incheierea sedintei.

"Sa nu uitam ca, totusi, in cei 12 ani au fost adoptate peste 10 000 de legi de catre Parlament, toate au fost promulgate de presedintele Romaniei, deci ar insemna ca este partas alaturi de noi", a adaugat Nicolae Vacaroiu. El a facut apel la instutiile statului sa respecte Constitutia si legile tarii.

Atitudinea e "anticonstitutionala"

PRM sustine declaratia adoptata de Birourile permanente prin care se solicita scuze din partea presedintelui Traian Basescu. Deputatul PRM, Lucian Bolcas, considera ca atitudinea sefului statului atunci cand a criticat Parlamentul a fost „anticonstitutionala”.

„Suntem intr-un moment politic extraordinar de complex provocat de atitudinea anticonstitutionala a lui Traian Basescu.

De la o criza politica reprezentata de conflictul intre PD si PNL, s-a ajuns la o criza institutionala creata de animozitatile intre presedinte si premier, iar acum ne aflam la o criza constitutionala provocata de jignirile grosolane adresate Parlamentului de Traian Basescu”, a declarat Lucian Bolcas.