Partidul Conservator cere Administratiei Prezidentiale sa faca publice toate rezolutiile adresate premierilor si ministrilor de catre presedintii Ion Iliescu, Emil Constantinescu si Traian Basescu.

Secretarul general adjunct al PC, Codrin Stefanescu, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca astfel conservatorii vor sa stie de cand dateaza practica semnarii unor memorii de catre seful statului si trimiterea lor personal ministrilor si nu premierului.

"Partidul Conservator va cere Administratiei Prezidentiale sa specifice in temeiul carei legi presedintele Romaniei are autoritatea de a face recomandari ministrilor pentru a interveni in favoarea diversilor intreprinzatori privati", a spus Stefanescu.

"Pana la acel moment, nu avem decat un bilet si o poveste ce a transpirat de la Ministerul Transportului in contextul unui razboi PD-PD tot mai evident. In conditiile in care nu exista o baza legala pentru astfel de corespondente, abia atunci putem interpreta ca presedintele ar putea fi suspectat de trafic de influenta", a adaugat Codrin Stefanescu.

De asemenea, PC ii cere premierului Tariceanu sa spuna public daca stia despre documentul trimis de Traian Basescu ministrului Transporturilor de atunci, Gheorghe Dobre.

"Potrivit legii, orice cerere a presedintelui trebuie sa fie adresata primului-ministru sau ministrul respectiv trebuie sa-l anunte pe primul-ministru ca a primit o astfel de rezolutie", a spus secretarul general adjunct al PC.