Dupa ce zona de nord pare sa se fi calmat din punct de vedere al ritmului de constructie , Bucurestiul are o noua vedeta imobiliara: zona Vitan-Dristor-Titan, unde se afla in plin proces de constructie peste 20 de ansambluri rezidentiale. In ciuda ofertei generoase - cateva mii de apartamente - preturile se incapataneaza sa nu coboare sub 1200 de euro pe metrul patrat. Si asta pentru proiecte adresate segmentului mediu.

Potrivit Rezidential.net, din cele 76 de proiecte aflate in curs de desfasurare in Bucuresti, nu mai putin de 22 sunt derulate in zonele apropiate Vitan Mall, Dristor, Baba Novac si Titan. O arie destul de restransa a sectorului 3, care insa atrage proiecte de sute de milioane de dolari.

Astfel, in nici unul din aceste proiecte nu pot fi achizionate locuinte sub suma de 50.000 de euro. Cea mai ieftina garsoniera se situeaza in jurul acestei valori, e adevarat - cu o suprafata de aproape 50 de metri patrati. Si locurile de parcare vin foarte scump, nici unul sub 10.000 euro, o boxa suplimentara majorand pretul cu alte cateva mii de euro.

Condtiile de cumparare sunt destul de flexibile, permitand atat plata prin credit bancar, cat si plata in rate. Pentru toate aceste variante trebuie platit un acont.

Si in Militari se inghesuie constructorii

Insa nu numai aceasta zona pare sa fie atractiva pentru dezvoltatorii imobiliari, cartierul Militari fiind pe locul doi cu sase proiecte care totalizeaza peste 1500 de apartamente. In zona de vest a capitalei, preturile sunt un pic mai mici, si pot pleca de la aproximativ 900 de euro, fara TVA, pe metrul patrat.

Si in zona Pietei Unirii se contruieste mult, preturile de aici fiind, surprinzator, comparabile cu apartamente noi construite in zona de est a orasului, pe Bulevardul Theodor Pallady.

Astfel, se pot gasi locuinte noi in zona Unirii cu preturi pornind de la 1400 de euro fara TVA, in timp ce la periferia Bucurestiului, pe Bulevardul Pallady, pot fi gasite apartamrente noi al caror pret pleaca de la 1300 de euro pe metrul patrat.