In colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, IBM anunta lansarea programului mondial KidSmart Early Learning si in Romania, ca parte a angajamentului sau fata de comunitate si din dorinta de a dezvolta o societate bazata pe cunoastere.

KidSmart este un program educational destinat copiilor cu varste cuprinse intre 3-7 ani, dezvoltat in ideea de a oferi prescolarilor oportunitatea unei instruiri corespunzatoare.

Echipamentele si programele software care fac parte din kitul pus la dispozitia gradinitelor vor ajuta copiii sa faca primii pasi pentru a invata alfabetul, aritmetica, arta si - nu in ultimul rand - sa se familiarizeze cu utilizarea computerelor.

In Romania, IBM a donat intr-o prima etapa 52 de unitati KidSmart formate din mobilier special conceput pentru copii, avand la baza un computer Lenovo performant pe care este instalat software-ul educational KidSmart.

Programul include training pentru educatorii din centrele de prescolari beneficiare ale acestui program, pentru introducerea corespunzatoare a acestei tehnologii de calcul in curriculum.

KidSmart este un program care contribuie la initierea copiilor prescolari in tehnologie si care se desfasoara in 7 orase ale tarii: Bucuresti (18 unitati KS), Sibiu (10 unitati KS), Cluj (5 unitati KS), Constanta (5 unitati KS), Craiova (5 unitati KS), Iasi (5 unitati KS), si Timisoara (5 unitati KS).

Valoarea totala a investitiei IBM in aceasta faza a programului este de peste 130.000 USD, urmand ca in a doua parte a acestui an sa se suplimenteze numarul de unitati KidSmart instalate. Programul KidSmart reprezinta o investitie de peste 64 milioane de dolari la nivel mondial si este pus in beneficiul a milioane de copii.

In selectarea gradinitelor beneficiare si a numarului de unitati alocate fiecarei gradinite, IBM a colaborat indeaproape cu Ministerul Educatiei si Cercetarii si cu Inspectoratele Scolare locale.

Acest proiect de educatie primara ce se deruleaza in Romaniava acoperi 48 de gradinite si peste 3.500 de copii. In Bucuresti au fost donate 18 unitati KidSmart, cate 3 pentru fiecare sector.

[d:1:d]

"Ministerul Educatiei si Cercetarii este incantat sa colaboreze cu IBM in acest program extraordinar ce va oferi copiilor din Romania experienta in acomodarea cu tehnologia informatiei, experienta ce va fi extrem de benefica o data cu insertia lor in invatamantul preuniversitar." a declarat domnul Dumitru Matei, Secretarul de Stat pentru Invatamantul Preuniversitar; "Copiii din gradinitele

din Bucuresti si din celelalte localitati din Romania vor beneficia de suportul acestor computere deosebit de utile pentru procesul educational."

’’Scopul nostru este sa sprijinim modernizarea mediului educational prescolar; programele deosebit de instructive pentru pregatirea prescolara impreuna cu programele eficiente pentru instruirea profesorilor pot aduce beneficii pe termen lung in procesul de educatie al copiilor” a declarat Mihai Tudor, Director General, IBM Romania.

‘’Prin acest program oferit de IBM se creeaza o oportunitate deosebita prescolarilor, care sunt instinctiv atrasi de tehnologie ca sursa de educatie si amuzament’’.

In derularea programului KidSmart - unul dintre programele de responsabilitate sociala pe care IBM le sustine in Romania - componenta umana este deosebit de importanta. Astfel, livrarea si instalarea tuturor celor 52 de unitati KidSmart nu ar fi posibila fara implicarea, ca voluntari, a peste 30 de angajati IBM Romania.

IBM sustine prin programe interne implicarea angajatilor sai in activitati comunitare si acest lucru se vede in rezultatele obtinute in desfasurarea programului KidSmart.