Parchetul din Versailles a anuntat marti deschiderea unei anchete penale preliminara, dupa sinuciderea unui angajat al Tehnocentrul Renault din Guyancourt. In urma cu cateva luni alte doua persoane care lucrau la compania franceza s-au sinucis.

Trupul neinsufletit al barbatului de 38 de ani a vost descoperit vineri, in apartamentul sau din Saint-Cyr-l'Ecole, informeaza cotidianul francez Le Monde. Barbatul a lasat o scrisoare de adio in care a incercat sa explice gestul sinuciderii sale si in care spunea ca avea probleme la serviciu. Este vorba despre a treia sinucidere a unui angajat al Tehnocentrului Renault, in numai cateva luni.

Tehnocentrul Renault este cel mai mare site al constructorului de masini. Mai mult de 12.000 de salariati lucreaza in acest loc.

Pe 22 ianuarie un technician in varsta de 44 de ani a fost descoperit mort. Un alt deces a avut loc pe 20 octombrie 2006. Un inginer de 39 de ani care lucra la proiectul Logan, s-a aruncat de la al cincilea etaj. In doi ani au existat patru tentative de sinucidere si dintre acestea patru au reusit.

Dupa ce sindicalistii au pus problema sinuciderilor, conducerea companiei a declarat ca “se pun foarte multe intrebari si ca nu are nicio responsabilitate in aceasta problema”.