Senatorii PSD au decis, luni, in cadrul sedintei de grup parlamentar, sa amane depunerea motiunii simple impotriva ministrului Educatiei, Mihail Hardau. Potrivit alesilor PSD, textul va fi semnat si de parlamentarii PRM.

Motiunea simpla intitulata "Falimentul invatamantului si cercetarii romanesti" il acuza pe actualul ministru al Educatiei, Mihai Hardau, ca, "ajuns accidental" in fruntea ministerului, "a devenit rapid groparul invatamantului romanesc".

Liderul PSD, Mircea Geoana a anuntat luni dupa sedinta Biroului Permanent National al PSD ca motinea simpla care contesta activitatea ministrului Educatie, Mihai Hardau va fi depusa la Senat in cursul aceleiasi zile

Dupa sedinta de grup PSD, senatorul Serban Nicoale a declarat ca, din motive de fond, motiunea va fi depusa miercuri, dupa ce si senatorii PRM vor citi textul si il vor semna.

„Pana in prezent s-au strans aproximativ 42 de semnaturi de la senatorii PSD. Urmeaza ca si colegii nostri de la PRM sa citeasca textul motiuni si eventual sa faca adaugiri. Vom face ultimele retusuri ale textului si asteptam si semnaturile celor de la PRM iar miercuri motiunea simpka va fi depusa la Senat”, a explicat Serban Nicolae.

In textul elaborat de PSD se sustine ca promisiunile ministrului Educatiei "au realizare zero" in practica, acestuia reprosandu-i-se ca, pe timpul ministeriatului sau, au avut loc cele mai ample greve din sistem, ca examenele nationale "au fost fraudate"si ca mai mult de jumatate din unitatile de invatamant au fost neautorizate medico-sanitar la inceperea anului scolar in curs.