Castigatoarea turneului s-a decis in ultimul minut al partidei de la Paris, dintre Franta si Scotia, castigata de gazde cu 46-19. Francezii trebuiau sa castige la o diferenta de 24 de puncte pentru a intrece Irlanda in clasament, Elvis Vermeulen reusind un eseu in ultimele secunde ale partidei de pe Stade de France.

Ultima zi a turneului incepuse cu o victorie clara a Irlandei la Roma, cu 51-24, Franta fiind obligata sa castige la scor in fata Scotiei pentru a-si pastra trofeul.

Cu cinci minute inainte de finalul partidei de la Paris, scotienii au marcat un eseu iar trofeul se indrepta spre Dublin. In ultimele secunde pachetul de inaintare al Frantei a impins balonul spre terenul de tinta, Vermeulen reusind incercarea.

Centralul partidei a dat emotii spectatorilor, consultandu-se cu arbitrul care verifica reluarile video si dupa un minut tensionat a acordat punctele gazdelor, desi reluarea TV nu a fost foarte evidenta. Totusi, decizia pare corecta, tinand cont ca arbitrul de pe margine este irlandez!

Deoarece teoretic si Anglia mai avea sanse sa castige turneul, organizatorii au asteptat pana la finalul partidei acestora cu Tara Galilor pentru a inmana trofeul francezilor.

In acel moment stadionul era aproape gol, dupa doua ore de la incheierea meciului disputat impotriva Scotiei. Componentii reprezentativei Frantei, imbracati in smoching pentru a putea participa apoi la banchetul de dupa meci, au primit Cupa din partea presedinteului Comitetului celor 6 Natiuni, Jacques Laurans, in fata a aproximativ o suta de spectatori aflati la tribuna oficiala.

Rezultatele ultimei zile a turneului

Italia - Irlanda 24-51

Franta- Scotia 46-19

Tara Galilor - Anglia 27-18

Clasament final

1. Franta - 8 puncte (diferenta +69)

2. Irlanda - 8 puncte (diferenta +65)

3. Anglia - 6 puncte

4. Italia - 4 puncte

5. Tara Galilor - 2 puncte

6. Scotia - 2 puncte