Comisarul Franco Frattini a venit pe nepusa masa in Romania si a laudat-o pe Monica Macovei. Tocmai in momentul cand PSD si majoritatea parlamentara pe care o detine ii cereau demisia. In fata acestei situatii suparatoare liderii PSD au reactionat cu promptitudinea lor obisnuita :

Mai intai a vorbit Mircea Geoana care a caracterizat sambata laudele pentru Monica Macovei ca fiind “normale pentru orice politician european la adresa unui ministru roman”, adaugand ca, ” [Frattini] face ceea ce ar face orice politician european intr-o relatie cu un ministru din Romania“.

In aceeasi zi Cristian Diaconescu si-a completat seful. Astfel am aflat ca :

Purtatorul de cuvint al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat simbata, la Constanta, ca declaratiile comisarului european Franco Frattini, prin care ii lauda pe ministrii Macovei si Blaga, reprezinta un amestec in politica interna din Romania, transmite corespondentul NewsIn.

Liderul social-democrat ii cere premierului Tariceanu sa adopte o pozitie oficiala fata de afirmatiile comisarului european si considera ca declaratiile reprezinta “o atitudine neobisnuita pentru un functionar european si un amestec in politica interna a Romaniei“.

Ce-o fi crezand dl Frattini despre aceste declaratii normale si inacceptabile la adresa sa nu putem sti. Putem doar banui ca le citeste la fel de asiduu precum si scrisoarea dlui Voiculescu.