Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a acuzat, vineri, PD si pe presedintele Traian Basescu ca vor mazilirea premierului Calin Popescu Tariceanu, si a negat orice apropiere intre formatiunea liberala si PSD.

Intr-o conferinta de presa desfasurata vineri la pranz, Antonescu s-a aratat foarte deranjat de declaratiile lui Radu Berceanu, pe care le-a catologat "obraznicii" si a declarat ca liberalii doresc demisia ministrului PD.

Crin Antonescu nu a ratat ocazia sa arunce sageti catre colegii de Alianta, acuzandu-i pe acestia ca "fac un joc dublu, la doua capete". Antonescu a sustinut ca PNL nu va face intelegeri cu opozitia, inclusiv cu PSD.

"Atacul de ieri la adresa PNL ne arata tactica PD. PD nu doreste sa iasa de la guvernare, ci doreste caderea premierului Tariceanu, la fel ca Traian Basescu", a spus vicepresedintele PNL.

Vicepresedintele PNL considera ca acuzatiile ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, sunt atacuri politice nu numai la adresa premierului ci vizeaza direct PNL.

Potrivit lui Antonescu, multi liberali doresc debarcarea lui Radu Berceanu din Guvern. El a spus ca, avand in vedere calitatea lui Berceanu de ministru in Cabinetul Tariceanu, acuzatiile lansate de acesta si ironiile la adresa premierului reprezinta o obraznicie.

"Nu este treaba domnului Berceanu ca primul-ministru si-a asumat interimatul la MAE. Daca i s-a parut deplasata decizia lui Tariceanu, nu avea decat sa demisioneze si apoi sa faca comentarii. De altfel, mai multi colegi liberali doresc demisia lui Berceanu din Executiv", a precizat Antonescu.

Ministrul democrat al Transporturilor, Radu Berceanu, a sugerat joi, intr-o conferinta ca PD i-ar putea cere demisia premierului atunci cand se va decide sa ii retraga spirjinul politic, caz in care democratii ar ramane, insa, in continuare, la guvernare.

Nicolaescu face front comun cu Antonescu

Si ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a cerut vineri demisia lui Berceanu.

"E nefiresc ca un ministru sa iasa in public si sa faca astfel de referiri la activitatea primului-ministru si a cabinetului. Berceanu face o o politica ipocrita, ce nu poate fi acceptata. Face afirmatii grave la adresa premierului care este seful Guvernului din care si dansul face parte", a declarat Nicolaescu pentru HotNews.ro.

El a mai spus ca va cere conducerii Aliantei D.A. sa ii retraga sprijinul politic si sa-i ceara demisia lui Radu Berceanu, "intrucat bunul-simt si buna crestere ar trebui sa inceapa sa primeze in politica romaneasca".