Trei directori de top din cadrul Romtelecom au demisionat in ultima luna, conform unui comunicat al companiei remis HotNews.ro.

„Efstratios Angelinos, Directorul general adjunct al Romtelecom, George Argentopoulos si David Craig, responsabilii Unitatilor de Afaceri Retail si Wholesale si-au anuntat recent deciziile de a se retrage din functiile pe care le detin la Romtelecom”, se precizeaza in comunicatul remis de Catalin Dima, Directorul juridic si de relatii externe al Romtelecom.

Potrivit sursei citate, acestia vor continua sa activeze in cadrul Romtelecom pana in aprilie - mai. Inlocuitorii celor trei demisionari vor fi anuntati in perioada urmatoare.

Rezultate financiare in scadere

In cursul zilei de joi, 23 martie, Romtelecom si-a facut publice rezultatele financiare. Potrivit unui comunicat transmis de companie, Romtelecom a inregistrat in 2006 venituri de 894,8 milioane de euro, cu 3,8% mai mici decat veniturile inregistrate in anul anterior (929,7 milioane euro).

Profitul net a fost de 55,2 milioane de euro in 2006, in scadere fata de 84,9 milioane euro in 2005.

Anul trecut, numarul de linii de telefonie fixa operate de Romtelecom a scazut pana la aproximativ 3,4 milioane, in comparatie cu aproximativ 3,9 milioane la finalul anului 2005.

In paralel, serviciile de date (ADSL, VPN, alte servicii de banda larga) au inregistrat cresteri de peste 145% in al patrulea trimestru al anului 2006, fata de aceeasi perioada a anului anterior.