Noul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, a declarat, vineri seara, in cadrul emisiunii Stirea Zilei de la Antena 3, ca nu se va amesteca in cursul justitiei, dar ca vrea sa se intalneasca, periodic, cu toti sefii din sistem pentru a stabili incotro sa se indrepte acesta.

In aceeasi emisiune, Chiuariu a atacat publicatiile care au vorbit despre guvernul “Patriciu-Fenechiu”, spunand ca acestea au fost putine si au devenit “trompetele” presedintelui Basescu.

Chiuariu spune ca va continua o parte dintre proiectele predecesoarei sale, Monica Macovei, precum Legea ANI pe care “vrem sa o adoptam intr-o saptamana sau doua”.

Printre planurile proprii, el a enumerat introducerea de consultanta juridica gratuita, puncte de informare si calculatoare pentru cetateni, in instante, pentru a grabi procedurile judiciare care, in prezent, se desfasoara prea lent.

Desi a sustinut ca nu vrea sa atace pe nimeni, Chiuariu a continuat replicile atat impotriva Monicai Macovei, cat si presedintelui Basescu.

Despre fostul ministru al Justitiei, Chiuariu a spus ca a auzit-o “acuzand si opunandu-se tot timpul cuiva”, iar despre presedinte, s-a intrebat: “De ce nu vorbeste domnul Basescu despre grupurile de interese si valizele de bani de la Cotroceni?”

In privinta condamnarilor de care are nevoie Justitia romana pentru a dovedi succesul reformei, ministrul a vorbit despre nevoia de condamnari in cazuri de mare coruptie, dar principalul criteriu este, in opinia sa, “cate” condamnari exista.