Cele 16.500 de masini care asteapta sa fie cumparate prin programul "Rabla" au fost impartite ieri in curtea fiecarui producator care s-a inscris in cursa. Producatorii autohtoni, Dacia si Daewoo, au reusit sa „puna mana” pe 23% din locurile alocate pentru 2007, fiind surclasate de firme ca Opel sau Chevrolet.

Romanii care detin un automobil mai vechi de 12 ani si care vor sa-si achizitioneze acum o masina noua au de ales dintr-o lista de peste 15 marci.

Ei pot da la schimb rabla si vor pleca acasa cu o masina noua al carei pret va fi redus cu 3.000 de lei. Daca anul trecut batalia s-a dat pentru Loganuri, masini produse de Dacia, anul acesta, marci externe de masini au primit tot atatea locuri in programul de innoire a parcului auto.

Renault/Nissan sau Porsche Romania vor scoate la vanzare cate 1.907 masini fiecare, acelasi numar cu acela disponibil din partea Daewoo sau Dacia.

Fiat si Ford au primit fiecare peste 1.000 de locuri in programul care va incepe saptamana viitoare. Majoritatea companiilor importatoare, producatoare sau dealeri sunt din Bucuresti, insa doritorii din teritoriu au la dispozitie si cateva centre in Dolj, Prahova, Brasov, Bihor, Sibiu, Timis, Suceava sau Iasi.

Importatorii sau producatorii de masini care au primit unda verde pentru a participa la program au beneficiat de un numar de locuri si in functie de o suma maxima disponibila.

Integral in EvZ