Din divorturi are intotdeauna cineva de catigat. Cand este vorba insa de vedete, divorturile devin adevarate afaceri. De pe urma lor traiesc avocatii, paparazzi, insa cel mai mult are de castigat unul dintre soti, care injumatateste averea celuilalt. In cazul vipurilor, aceasta avere nu este deloc de neglijat. Revista Forbes a alcatuit un top al celor mai scumpe divorturi. Pe ptrimul loc - faimosul baschetbalist Michael Jordan.

Cel mai scump divort din lumea showbiz-ului, din ultimii 25 de ani, este cel al sotilor Michael si Juanita Jordan. Mai mult de 150 de milioane de dolari. Legendarul baschetbalist s-a casatorit cu Juanita Vanoy in 1989, cand el deja semnase un contract pe 8 ani, de 25 de milioane de dolari, cu Chicago Bulls.

La acesti bani se mai adaugau alte 30 de milioane pe an de la Nike, dar si alte contracte. Asa se face ca Jordan a strans in cei 18 ani de casatorie aproximativ 350 de milioane de dolari. Anul trecut, Juanita Jordan a inaintat divort. Se pare ca ea l-ar fi usurat pe sportiv de jumatate din bani, adica nu mai putin de 150 de milioane de dolari.

In jurul sumei de 150 de milioane de dolari se invarte si divortul sotilor Neil Diamond si Marcia Murphey. Cei doi s-au casatorit in 1969. Ea era asistent de productie la o televiziune. El isi incepea cariera muzicala. La sfarsitul anilor 70, Neil Diamond a devenit unul dintre cei mai de succes muzicieni, castigand 14 milioane de dolari pe an. Dupa 25 de ani de casatorie, s-au despartit.

Ea a plecat cu jumatate din averea cantaretului, insa Neil Diamond a spus ca a meritat fiecare banut.

Pe locul 3 in topul se claseaza Steven Spielberg si Amy Irving. Divortul lor este estimat la 100 de milioane de dolari. Au avut o casatorie relativ scurta - de aproape 4 ani. Amy Irving a contestat contractul prenuptial, scris pe o bucata de servetel, si a castigat 100 de milioane, jumatate din averea lui Spielberg la acea data. Astazi, el are-n cont 3 miliarde de dolari.

Harrison Ford si Melissa Mathison s-au casatorit in 1983. Cativa ani mai tarziu, Ford a devenit unul dintre cei mai bine platiti actori de la Hollywood, in 1995 ajungand sa castige 20 de milioane de dolari pentru un film. Nu-i de mirare ca atunci cand au divortat, dupa 21 de ani, sotia s-a ales cu 85 de milioane de dolari.

Kevin Costner si Cindy Silva. S-au cunoscut la Universitatea de Stat din California si s-au casatorit in 1978. Au rezistat impreuna 16 ani, timp in care Kevin Costner a ajuns celebru. La inceputu anilor 90 a castigat 50 de milioane de dolari numai dintr-un film. La divort, Cindy Silva i-a luat 80 de milioane de dolari.

In 2002, fostul membru al formatiei The Beatles, Paul McCartney, s-a casatorit cu fostul model Heather Mills. El nu a vrut sa incheie contract prenuprial, asa ca, dupa 4 ani au ajuns la un divort urat. Ea s-a plans ca a agresat-o, el a dat-o afara din casa. Zvonurile spun ca Mills a obtinut peste 60 de milioane de dolari. Averea lui McCartney este estimata la 700 de milioane de dolari.

Pe locul 7, James Cameron si Linda Hamilton. Regizorul Titanicului i-a cedat sotiei sale jumatate din cele 100 de milioane de dolari, primite pentru Titanic.

Michael Douglas a scapat ieftin in urma despartirii de sotia sa, Diandra Douglas. Cei doi s-au casatorit la 6 saptamani si jumatate dupa ce s-au cunoscut. La fel ca si in cazul colegilor de breasca, Harrison Ford si Kevin Costner, Douglas a devenit unul dintre cei mai bine cotati actori americani.

Zvonurile spun ca s-ar fi despartit pentru ca actorul se apucase de baut si era infidel. Cert este ca Diandra s-a ales cu 45 de milioane de dolari si doua case in Beverly Hills si in Majorca.

Pe ultimele pozitii, Lionel si Diane Richie si Mick Jagger si Jerry Hall. Ei se afla la sfarsitul topului, pentru ca sumele primite de sotii in urma divorturilor nu depasesc 25 de milioane de dolari.