Liderul democratilor, Emil Boc, a declarat, luni, dupa Biroul Permanent al partidului ca PD va vota impotriva suspendarii presedintelui, dupa ce Curtea Constitutionala a spus ca nu exista fapte de incalcare a Constitutiei. Boc l-a acuzat pe premier ca el este cel care se lupta pentru functie si intra in panica atunci cand se apropie alegerile.

Pentru a exemplifica, liderul PD a amintit de razgandirea premierului cu privire la demisie, in 2005, razgandirea cu privire la data alegerilor pentru Parlamentul European si nu in ultimul rand incalcarea protocolului Aliantei.

Liderul PD a explicat ca s-a ajuns la suspendare pentru ca presedintele Basescu a deranjat clasa politica, iar aceasta a reactionat intr-o maniera politicianista.

Emil Boc a mai adaugat ca premierul il dezinformeaza pe Franco Farttini, dupa modelul PSD, si exporta criza politica ori de cate ori are ocazia.

Avizul Curtii Constitutionale privind suspendarea presedintelui urmeaza sa fie publicat in Monitorul Oficial in aceste zile, Parlamentul urmand sa se renueasca, in termen de 24 de ore, pentru a se pronunta asupra suspendarii.