Compania auto PSA Peugeot Citroen va investi circa 100 de milioane de euro in 2007 pentru a-si reamenaja uzina din Slovacia in vederea fabricarii unui nou model de autoturism, potrivit directorului uzinei, Alain Baldeyrou, citat de NewsIn. Noua masina care va fi lansata in Slovacia va fi usor diferita fata de clasicul model 207.

Compania anuntase, la finele anului trecut, ca va renunta la anumite investitii in Slovacia, insa acest anunt lasa deschisa usa intentiilor mai vechi in ceea ce priveste investitiile. Initial, PSA precizase ca va investi circa 350 de milioane de euro in aceasta tara, pentru ca apoi sa declare ca isi va limita acest plan.

Se estima ca planul initial va adauga o capacitate anuala suplimentara de 150.000 de vehicule la cea curenta de 300.000, insa Baldeyrou a spus ca o astfel de crestere nu mai este valabila.

Titlurile constructorului francez PSA Peugeot Citroen au incheiat saptamana trecuta in scadere, dupa zvonurile privind vanzarea participatiei PSA la producatorul de componente auto Faurecia. Astfel, sedinta de vineri s-a incheiat cu o depreciere a actiunilor PSA cu 2,9% in urma discutiilor de pe piata despre o posibila vanzare a pachetului detinut de francezi la Faurecia.