Mai multe grupuri de muncitori romani au revenit in tara dupa ce angajatorii din Spania le-au comunicat ca fructele nu sunt suficient de... coapte. Sositi in urma cu o luna in Spania, cetatenii romani nu aveau contracte de munca semnate cu angajatorii spanioli.

Multi dintre romanii ajunsi anul acesta in Spania au avut surpriza de a gasi capsunile necoapte pe plantatii. In consecinta, lipsiti de bani, zeci de muncitori s-au vazut nevoiti sa se intoarca in Romania.Ceilalti au preferat sa ramana pana cand fructele vor fi gata de recoltare.

Pentru ca nu mai aveau bani sa se intretina, unii dintre romani au fost nevoiti sa presteze munci auxiliare pentru a-si castiga existenta.

"Nu au fost coapte capsunile, iar angajatorul spaniol ne-a spus ca trebuie sa asteptam, sa mai dea soarele pe cultura. Nici macar nu aveam contract de munca semnat cu ei! Cat era sa mai asteptam? Eram in camp, la sase kilometri de primul sat, mergeam pe jos sa ne luam mancare.

Unele femei care aveau bani mai multi au ramas mai departe acolo, sa astepte sa se coaca acele culturi de capsuni, noi ne-am intors in tara.

Am spalat vase cateva zile ca sa imi castig zilele, iar spaniolii m-au ajutat sa fac o cheta si sa strang bani de drum, cate cinci euro de la fiecare. Am cheltuit pe drumul asta in Spania aproape 500 de euro, si nu stiu cum pot sa imi recuperez banii", ne-a declarat M.M. din Bucuresti, sub conditia anonimatului.