Reprezentantii Partidului Social Democrat s-au intrunit, sambata, intr-o sedinta neoficiala, la finalul careia liderul acestei formatiuni politice, Mircea Geoana, a atras atentia ca Parlamentul nu a fixat, inca, data inceperii campaniei electorale, iar mitingurile de sustinere a lui Traian Basescu sunt ilegale.

El a facut referire in special la mitingul organizat in Piata Sfatului din Brasov, la care a participat Traian Basescu.

Geoana a acuzat maniera "inacceptabila a democratilor de a organiza mitinguri asa-zis spontane pentru sustinerea lui Traian Basescu". El i-a cerut lui Basescu sa mai astepte cateva zile pana cand se va stabili momentul declansarii campaniei electorale. "Atunci vom spune si noi tot adevarul despre regimul Basescu" - a precizat Geoana.

De asemenea, liderul PSD a mai spus ca, daca Basescu va reveni in functia de presedinte si nu se va achita de obligatiile sale, atunci va mai fi suspendat o data.

El le-a mai cerut structurilor statului sa nu accepte organizarea unor mitinguri cu caracter electoral. "Daca sunt spontane, bineinteles ca cetatenii se pot exprima. Insa avem informatii ca PD si PLD mobilizeaza oameni si trimit masini in judete" - a adaugat liderul PSD, precizand ca va oferi mai multe detalii intr-o conferinta de presa ce va fi organizata duminica.