Procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dispus neinceperea urmaririi penale fata de premierul Tariceanu si Elena Udrea, cercetati pentru divulgarea de informatii care nu sunt destinate publicitatii, transmite Antena 3. Senatorul Ioan Talpes depusese o plangere pe numele celor doi, acuzandu-i de instigare la favorizarea infractorului.

Pe baza materialului probator s-a stabilit ca in sarcina premierului Tariceanu si a Elenei Udrea nu se poate retine savarsirea vreunei infractiuni.

Din actele premergatoare a rezultat ca biletelul intocmit de Tariceanu nu a fost urmat de nici un fel de solicitare care sa conduca la ideea ca prin transmiterea acestuia s-ar fi urmarit favorizarea presedintelui Rompetrol, Dinu Patriciu.

Scandalul "biletelul" a inceput pe data de 11 ianuarie, cand fostul consilier prezidential, Elena Udrea, a dezvaluit ca premierul Calin Popescu Tariceanu , i-a trimis lui Traian Basescu "un biletel" in care-l ruga sa intervina pentru Dinu Patriciu in justitie.

In timp ce Tariceanu dezmintea acuzatiile, presedintele tarii confirma existenta biletului, precizand ca ca le-a cerut functionarilor de la Cotroceni sa caute "biletelul" in arhiva Presedintiei pentru a-l face public.

Scandalul a atins punctul culminant atunci cand Traian Basescu a prezentat cartonasul prin care premierul ii cerea sa vorbeasca la Parchet pe tema cercetarilor care existau in 2005 la adresa companiei Petromidia.

Basescu a explicat atunci ca premierul Tariceanu i-a propus un parteneriat cu "oligarhiile tarii". Presedintele a precizat ca nu a facut public acest lucru pentru ca altfel Guvernul ar fi fost decredibilizat, iar obiectivul integrarii ar fi putut fi ratat:" Atunci mi-am pierdut increderea in premier", a adaugat Basescu.