S-a incheiat prima intalnire a presedintelui interimar al tarii, Nicolae Vacaroiu, cu reprezentantii PNL, PSD, PRM, UDMR, PC si ai grupului minoritatilor au ajuns la Palatul Cotroceni avand pe agenda consultari privind problematica interna a Romaniei.

Au fost prezenti si guvernatorul BNR Mugur Isarescu, premierul Calin Popescu Tariceanu, presedintele interimar al Senatului, Doru Ioan Taracila, si vicepresedintele Camerei Deputatilor, Lucian Bolcas. Reprezentantii PD au anuntat de marti ca nu vor participa. Politicienii au inceput sa iasa la declaratii si este asteptat si presedintele interimar.

Politicienii care au participat la intalnirea de la Cotroceni sunt Crin Antonescu, Puiu Hasotti si Varujan Vosganian (PNL), Mircea Geoana si Titus Corlatean (PSD), Corneliu Vadim Tudor si Gheorghe Funar (PRM), Marko Bela si Gyorgy Frunda (UDMR), Dan Voiculescu, Dan Ioan Popescu si Codrut Seres (PC) si Varujan Pambuccian (minoritati).

Intalnirea s-a desfasurat simultan cu toti reprezentantii partidelor.

Democratii au anuntat ca nu vor participa la consultarile de la Cotroceni. Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a precizat ca partidul se va concentra in special asupra electoratului, pe care il considera un "aliat de nadejde".

"Noi nu suntem la guvernare. Am inteles ca presedintele interimar vrea sa discute despre guvernare", a mai spus Videanu.

El a adaugat, totodata, ca va informa opinia publica in legatura cu "adevarul din spatele suspendarii". "Ingrijorarea presedintelui interimar fata de Guvern confirma tandemul PSD -PNL" - sustine Videanu.

Mai mult, presedintele executiv al PD a acuzat Parlamentul ca atenteaza la ordinea constitutionala, incercand prelungirea crizei politice.